بررسی گوشی موبایل Sony Xperia XZ2 Compact

0
581

در این مطلب در دنیای دیجیتال نوبیس به بررسی گوشی هوشمند Sony Xperia XZ2 Compact خواهیم پرداخت.

Sony Xperia XZ2 Compact
تنها فاصله زمانی شش ماهه است که Sony Xperia XZ2 Compact را از مدل قبل از آن جدا می‌کند. با وجود این، همچنان شاهد تغییر المان‌های مختلفی در این محصول هستیم. به عنوان نمونه می‌توان به بروزرسانی طراحی، اندازه صفحه‌نمایش و البته اضافه شدن قابلیت فیلم‌برداری تصویر آهسته که همچنان یکی از قابلیت‌های کلیدی این محصول است اشاره کرد. 
سونی در Sony Xperia XZ2 Compact طراحی جدیدی را برای گوشی‌های هوشمند جدید خود یافته است. این در حالی است که از سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون، المان‌های محدودی در بخش طراحی گوشی‌های هوشمند پرچمدار سونی تغییر یافته است. به طور ویژه، حاشیه‌های صفحه‌نمایش محصولات این شرکت به ویژه در قسمت بالا و پایین تغییر چندانی نداشته است. 

همین امر باعث شده Sony Xperia XZ2 Compact و نسبت ابعاد ۲ به ۱ صفحه‌نمایش آن که حاشیه‌های کم‌تر را به همراه داشته است، تا حد زیادی انقلابی به‌نظر برسد. البته تحولات این گوشی هوشمند به همین‌جا محدود نشده و تراشه سریع‌تر، رزولوشن بیشتر صفحه‌نمایش، فیلم‌برداری تصویر آهسته و ارتباط سریع‌تر LTE را نیز شاهد هستیم. 
این در حالی است که گوشی‌های هوشمند جدید و با ابعاد جمع و جور، این‌روزها به ندرت در بازار یافت می‌شوند. به عنوان نمونه می‌توان به آیفون ۸ اپل و همچنین پیکسل ۲ گوگل اشاره کرد که به واقع نماینده‌ای شایسته برای گوشی‌های هوشمند کلاس بالا و از نوع کامپکت بوده‌اند. 
علاوه بر این، مقایسه Sony Xperia XZ2 Compact با نسل قبلی این محصول یعنی XZ1 Compact نیز از آنجایی که اختلاف زمان عرضه آن‌ها تنها شش ماه است، خالی از لطف نخواهد بود. این در حالی است که مقایسه با XZ2 هم به نوبه خود جذاب خواهد بود. 
Sony Xperia XZ2 Compact

طراحی: بدنه مات و ساختار چشم‌نواز

اگرچه در Xperia XZ2 بارها و بارها سونی را به دلیل تلاش‌های قابل توجهی که در مدرن‌سازی بدنه این محصول انجام داده ستودیم اما به همان اندازه هم به ابعاد بزرگ و بدنه لغزان و براق این محصول خرده گرفتیم. این امر، به ویژه با توجه به احتمال زیاد سر خوردن گوشی در دست و البته جذب اثرانگشت، جدی‌تر به‌نظر می‌رسد. 
Sony Xperia XZ2 Compact به نوعی ساخته و پرداخته شده که در آن به نظر می‌رسد سونی بار دیگر سنت و رسم خود را در طراحی به یاد آورده تا با خم پشتی و بدنه مات در مدل کوچک‌تر پرچمدارش، ترکیب جذاب‌تری را پیش روی مشتاقان قرار دهد. متریال این محصول، کاملاً با کیفیت به نظر می‌رسد و ساخت گوشی، به طور کامل با قیمت بالای این محصول، مطابقت دارد. دستگاهی که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته خاکستری رنگ است اما مدل‌های صورتی، سبز و سیاه نیز در دسترس مشتاقان قرار گرفته است. 
ابعاد XZ2 تا حدودی بیشتر از ابعاد نسل‌ قدیمی این محصول است که البته این امر تا حد زیادی و با توجه به بهره‌مندی از صفحه‌نمایش بزرگ‌تر، توجیه شدنی است. با وجود این، ضخامت ۱۲٫۱ میلی‌متری در ضخیم‌ترین پخش و تعبیه دوربینی که تا حدودی هرچند ناچیز، بیرون‌زدگی دارد هنوز هم جای سوال را باقی می‌گذارد.
پیکسل ۲ و آیفون ۸ تا حد زیادی باریک‌تر هستند اما از ابعادی بزرگ‌تر بهره‌مند شده‌اند. با وزن ۱۶۸ گرمی، Sony Xperia XZ2 Compact را به هیچ وجه نمی‌توان در دسته گوشی‌های هوشمند سبک‌وزن قرار داد. 

قابلیت‌ها: مولفه‌های مناسب، بدون جک ۳٫۵ میلی‌متری

در قسمت پایین گوشی می‌توانید جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون را شاهد باشید اما گشتن به دنبال جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون، کاری عبث و بی‌فایده است تا علی‌رغم ابعاد بزرگ این گوشی هوشمند، مولفه یادشده را شاهد نباشیم. سونی تایید کرده طراحان دست به حذف جک هدفون زده‌اند تا حرکت به سمت استفاده از هدفون‌های بی‌سیم کلید زده شود. پورت موجود از USB 3.1 و USB OTG پشتیبانی می‌کند اما خبری از MHL و طبیعتاً خروجی ویدئویی نیست. استانداردهای بی‌سیم نظیر Miracast یا DLNA از دیگر المان‌های در دسترس هستند. 
این گوشی هوشمند را می‌توانید در قالب نسخه‌ای با پشتیبانی از دو سیم‌کارت نیز خریداری کنید. دستگاهی که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته از یک سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند تا شکاف دوم آن را تنها برای تعبیه کارت حافظه جانبی استفاده کنید. کارت حافظه جانبی که می‌تواند حجمی تا ۴۰۰ گیگابایت داشته باشد. این امکان هم وجود دارد تا کارت حافظه جانبی را بدون دردسر، به عنوان حافظه داخلی استفاده کنید اما اپلیکیشن‌ها را نمی‌توان به کارت حافظه جانبی انتقال داد. در این بخش، به نظر می‌رسد ۶۴ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی داخلی، کفایت می‌کند. 
بلوتوث ۵٫۰ گزینه مدرنی است و البته در حال حاضر تعداد محدودی از اسپیکرها و هدفون‌ها از آن پشتیبانی می‌کنند. کیفیت محتویات صوتی در هنگام انتقال بیسیم، با توجه به بهره‌گیری از aptX HD و LDAC بهینه‌سازی خواهد شد. 

نرم‌افزار: گزینه‌های جانبی در کنار سیستم‌عامل بروز

گفتگو با گوشی‌‌های هوشمند سونی به نحوی میسر شده تا امکان استفاده از یک دستیار ویژه برای دریافت پاسخ‌ها و نیازهای کاربران فراهم شود. البته در حال حاضر تنها پاسخ به پرسش‌های از پیش تعیین شده وجود دارد. این گزینه در کنار موتور هوشمند Xperia Intelligence حتی امکان فعال و غیرفعال کردن قابلیت‌های مشخصی از گوشی را در موارد از پیش مشخص شده فراهم خواهد کرد. البته این امر، با دریافت مجوز از طریق کاربر، انجام خواهد شد. 
نرم‌افزار استفاده شده در Sony Xperia XZ2 Compact برپایه اندروید ۸٫۰ پیش روی مشتاقان قرار گرفته است. این در حالی است که گوشی در دسترس ما از جدیدترین پچ‌های امنیتی هم بهره‌مند شده است. سونی از نسخه استوک اندروید استفاده نکرده و گزینه‌های نرم‌افزاری متفاوتی را تغییر داده است. علاوه بر این، مجموعه‌ای از انیمیشن های جذاب نیز در کنار تعدادی اپلیکیشن، در اختیار کاربر قرار گرفته است. یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌های در دسترس، ۳D Creator است که امکان اسکن سه‌بعدی چهره و اشیا را فراهم خواهد کرد. این قابلیت، به طرز قابل توجهی عمل می کند. این در حالی است که اطلاعات را می‌توان به پرینترهای سه‌بعدی ارسال کرده و پس از آن، پردازش بیشتر را در دستورکار قرار داد. 


قابلیت‌های ارتباطی و GPS: وای‌فای با سرعت بالا

Sony Xperia XZ2 Compact به ندرت از قابلیت‌هایی سطح پایین‌تر از نسخه بزرگ‌تر یعنی XZ2 بهره‌مند شده است اما سونی در یک بخش، محدودیت را ایجاد کرده است. به بیان دقیق‌تر، سرعت دانلود LTE در این محصول تنها به ۸۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد. این در حالی است که XZ2 امکان رسیدن به سرعت ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه را فراهم خواهد کرد. البته این امر در استفاده‌های روزمره مشخص نیست زیرا اکثر شبکه‌های LTE از این سرعت پشتیبانی نمی‌کنند و از طرف دیگر پهنای باند هم با کاربران دیگر به اشتراک گذاشته می‌شود. 
همان‌طور که در برادر بزرگ‌تر شاهد هستیم Sony Xperia XZ2 Compact از ۲۱ فرکانس LTE پشتیبانی کرده تا بتوانید بدون محدودیت، از این محصول در کشورهای مختلف استفاده کنید. در بررسی ما، آنتن‌دهی حتی در محیط‌های بسته و داخلی قابل توجه بود. 
Sony Xperia XZ2 Compact تمامی مولفه‌هایی را که در بخش ارتباط وای‌فای طلب می‌کنید در مقابل شما قرار خواهد داد. این محصول از استاندارد ۸۰۲٫۱۱ a/b/g/n/ac پشتیبانی کرده و از همین رو می‌توانید در باند کم‌تر متراکم ۵ گیگاهرتزی هم از این گوشی هوشمند استفاده کنید. Sony Xperia XZ2 Compact در بخش انتقال اطلاعات نیز برپایه تست استاندارد شده وای‌فای ما با روتر مرجع Linksys EA8500 عملکرد قابل قبولی را ارائه داد. وقتی گوشی در مجاورت روتر قرار گیرد صفحات آنلاین با سرعت بالاتری لود شده و فرایند بارگذاری تصاویر هم بهتر انجام خواهد شد. 
کافی است ۱۰ متر از روتر فاصله گرفته و سه دیوار بین شما و منبع روتر قرار گیرد تا قدرت سیگنال‌ها به اندازه یک چهارم کاهش یابد. با وجود این، صفحات آنلاین همچنان با سرعت کاملاً بالایی لود خواهند شد. 
ماژول جی‌پی‌اس که در تعامل با BeiDou، Galileo یا GLONASS کار می‌کند امکان موقعیت‌یابی را در محیط سرپوشیده نداشت. این امر در نزدیکی پنجره‌ها یعنی جایی که GPS پوشش دارد بهتر بوده و در فضای باز نیز دقتی تا ۴ متر را شاهد هستیم. 
 

دوربین: خوب، علی‌رغم استفاده از دوربین تکی

دوربین یکی از نکات مثبت در Xperia XZ2 بود و علی‌رغم تجهیز به دوربین تکی، عکس‌های با کیفیت و جذابی را به ثبت می‌رساند و حتی در محیط‌هایی با نور محدود هم این عملکرد را به نمایش می‌گذارد. Sony Xperia XZ2 Compact هم از دوربینی مشابه بهره‌مند شده است که رزولوشن حداکثری ۱۹ مگاپیکسلی و میزان گشودگی دیافراگم f/2.0 را در مقابل شما قرار می‌دهد. با استفاده از این دوربین حتی جزئیات کوچک نیز به چشم می‌آیند. عملکرد این گوشی در نور محیطی محدود نیز قابل تمجید است. این امر حتی در صورتی که خروجی، نویزدارتر از دستگاه‌های دیگر باشد، ستودنی است. 
اپلیکیشن دوربین هم حالا امکان فیلم‌برداری بدون دغدغه با رزولوشن ۴K را فراهم می‌کند. فیلم‌برداری ۹۶۰ فریم بر ثانیه با رزولوشن فول اچ‌دی نیز از دیگر گزینه‌های جالب توجه است. با وجود این، فیلم‌برداری تصویر آهسته تنها به چند ثانیه محدود می‌شود. کیفیت خروجی در این بخش در سطح مناسبی بوده و سنسور نوری عملکرد سریعی در تغییر شرایط داشته و دقت رنگ و شارپنس در سطح مطلوبی قرار دارد. 
دوربین جلوی گوشی، عکس‌هایی با کیفیت سطح پایین‌تر از آنچه از المانی با رزولوشن ۵ مگاپیکسل سراغ داریم به ثبت رسانده اما همچنان خروجی قابل قبولی را شاهد هستیم. داینامیک رنج در محیط‌های تاریک و قسمت‌های روشن تصویر در کنار دقت رنگ، از مولفه‌های قابل توجه و تاثیرگذار است. 

صفحه‌نمایش: دقت رنگ خوب در کنار نور مناسب

صفحه‌نمایش ۵ اینچی حالا به ندرت در بخش گوشی‌های هوشمند سطح بالا استفاده می‌شود و تنها برندهایی نظیر گوگل و اپل این روند را ادامه می‌دهند. صفحه‌نمایش IPS در XZ2 از رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد و نسبت ابعاد ۲ به ۱ را در کنار رزولوشن فول اچ‌دی قرار می‌دهد. از آنجایی که اکثر ویدئوها با استاندارد ۱۶ به ۹ تولید می‌شوند نوارهای سیاه رنگ در قسمت سمت چپ و راست گوشی در هنگام استفاده از اپلیکیشن‌هایی نظیر یوتیوب مشاهده خواهد شد. 
 
میزان روشنایی صفحه‌نمایش، کاملا تاثیرگذار بوده و ترکیبی به مراتب روشن‌تر از XZ1 Compact یا گوگل پیکسل ۲ را شاهد هستیم. توزیع روشنایی ۸۷ درصدی، تا حدودی از دقت پایین‌تر در مقایسه با دیگر دستگاه‌های بررسی شده بهره می‌برد. 
این در حالی است که بخش‌ها و المان‌های متفاوتی نظیر رنگ و توازن نور سفید را می‌توان به طور دستی تغییر داد. علی‌رغم بهره‌مندی از نور زیاد، همچنان این صفحه‌نمایش برای استفاده در مقابل نور آفتاب، چالش‌های ویژه خود را دارد. 

عملکرد: سریع البته بدون لحاظ کردن دسترسی به کارت حافظه جانبی

Sony Xperia XZ2 Compact مشابه با مدل بزرگ‌تر از پردازنده اسنپ دراگون ۸۴۵ بهره می‌برد. این ترکیب، هشت هسته پردازشی را با فرکانسی تا ۲٫۸ گیگاهرتز در مقابل شما قرار می‌دهد. این ترکیب، به مراتب سریع‌تر از نسل‌های پیشین این پردازنده است. با وجود این، همچنان امکان برتری بر آیفون ۸ در بخش عملکرد پردازشی، برای این محصول فراهم نشده است. 
وقتی صحبت دسترسی به کارت حافظه جانبی می‌شود، سرعت پایین‌تری را شاهد هستیم. در اجرای بازی نظیر Shadow Fight 3 موفق شدیم به نرخ تقریبا ثابت ۶۰ فریم بر ثانیه دست پیدا کنیم. 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید