راهنمای خرید گوشی هوشمند جدید در سال 2018

0
1188

اگر قصد خرید یک گوشی جدید را دارید، این مطلب را از دست ندهید زیرا راهنمای خرید گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۸ را برایتان تدارک دیده‌ایم.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

 

با راهنمای خرید گوشی هوشمند جدید در سال ۲۰۱۸ همراه دنیای دیجیتال نوبیس باشید.

امروزه گوشی‌های هوشمند از تنوع بسیار زیادی برخوردار بوده و کسانی که قصد خرید یک مدل جدید را دارند، ممکن است بسیار سردرگم و آشفته شوند. بنابراین اکثر افراد به دنبال راهنمای خرید گوشی بوده و یکی از سؤالاتی که آن روبرو هستند این است که چه گوشی هوشمندی بهترین انتخاب برای من خواهد بود؟ البته آنچه که مسلم است این است که پاسخ این سؤال را هیچ کس به غیر از خود خریدار نمی‌تواند ارائه دهد!

اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند جدید را دارید، حتماً قبل از مراجعه به فروشگاه نیازهای خود و آنچه که از یک گوشی انتظار دارید را کاملاً مشخص کنید. آیا اندازه صفحه نمایش برای شما مهم است؟ کیفیت دوربین چطور؟ برای خرید گوشی چقدر می‌خواهید هزینه کنید؟ مطمئناً اگر پاسخ روشنی به اینگونه سؤالات داشته باشید، گزینه‌های پیش رویتان بسیار محدودتر شده و انتخاب را برایتان آسان‌تر خواهد کرد.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

 

در اغلب موارد قیمت یک گوشی با کیفیت و کارایی آن رابطه‌ای مستقیم داشته و معمولاً گوشی‌هایی که بهترین قابلیت‌ها، سریع‌ترین پردازنده‌ها و پیشرفته‌ترین دوربین‌ها را دارند، قیمت بالاتری هم خواهند داشت. بنابراین به دنبال خرید یک گوشی بسیار رده بالا با قیمت پایین نباشید! در عوض اگر بودجه محدودتری دارید بهتر است سراغ گوشی‌های میان رده بروید. این گوشی‌ها از کیفیت خوب و قابل قبولی برخوردار بوده و البته نسبت به محصولات رده بالا و پرچمدار قیمت پایین‌تری دارند. در نهایت گوشی‌های رده پایین با قیمت بسیار مقرون به صرفه‌ای که دارند برای افرادی که قصد دارند از گوشی تنها به عنوان یک وسیله ارتباطی استفاده کنند و یا به دنبال یک گوشی ثانویه هستند، انتخاب مناسب‌تری خواهد بود.

خوشبختانه صنعت گوشی‌های هوشمند در چند سال گذشته پیشرفت زیادی داشته و حتی گوشی‌های مقرون به صرفه و رده پایین امروزی هم نسبت به پرچمدارهای دهه گذشته بسیار پیشرفته‌تر هستند! بنابراین قیمت پایین یک گوشی هرگز به معنای کیفیت پایین آن نخواهد بود، البته در صورتی که محصول خود را به درستی انتخاب کرده باشید. آخرین نکته‌ای که در کنار همه این موارد باید مد نظر داشته باشید، سیستم عامل یا پلتفرم گوشی است. گوشی‌های امروزی را تقریباً می‌توان به دو دسته کلی اندرویدی و آی او اس تقسیم‌بندی کرد و از آنجا که این دو سیستم عامل کاملاً از هم مجزا بوده و ممکن است برخی قابلیت‌های متفاوت را در اختیارتان قرار دهند، قبل از خرید باید تصمیم خود را در مورد انتخاب یکی از این دو گرفته باشید.

با این مقدمه نسبتاً بلند در مطلب پیش رو قصد داریم تا شما را در انتخاب یک گوشی هوشمند مناسب در سال ۲۰۱۸ یاری کرده و راهنمای خرید جامعی را برایتان ارائه کنیم. در ادامه با نوبیس همراه باشید.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

راهنمای خرید گوشی هوشمند جدید در سال ۲۰۱۸

قبل از اینکه به بحث اصلی خود بپردازیم بهتر است با مهم‌ترین و محبوب‌ترین محصولاتی که در حال حاضر در سه حوزه رده بالا، میان رده و مقرون به صرفه، در بازار وجود دارند، آشنا شوید:

  • رده بالا: سامسونگ گلکسی نوت ۸، آیفون ایکس، آیفون ۸ پلاس، گلکسی اس ۸ سامسونگ، گوگل پیکسل ۲، گوگل پیکسل ۲ ایکس ال، ال جی وی ۳۰، هواوی میت ۱۰ پرو
  • میان رده: وان پلاس ۵ تی، موتورولا موتو ایکس ۴، هواوی آنر ۷ ایکس
  • مقرون به صرفه: موتورولا موتو جی ۵ پلاس، موتو ای ۴

مهم‌ترین نکته‌هایی که قبل از خرید یک گوشی هوشمند باید در نظر داشته باشید:

قبل از رفتن به فروشگاه مشخص کنید که کدامیک از ویژگی‌های گوشی برایتان اهمیت بیشتری دارد: اندازه صفحه نمایش، کیفیت دوربین و یا طول عمر باتری؟ مطمئن باشید پاسخ به همین چند سؤال ساده، گستره انتخاب را بسیار محدودتر کرده و کار را برایتان آسان‌تر خواهد کرد.

گوشی‌های میان رده را اصلاً نادیده نگیرید: گوشی‌های میان رده با اینکه جزو محصولات پرچمدار بازار به شمار نمی‌روند اما با این حال قابلیت‌ها و ویژگی‌های بسیار خوبی را با قیمتی بسیار کمتر از این گونه گوشی‌ها در اختیارتان قرار خواهند داد، بنابراین اصلاً محصولات این رده را از دایره انتخاب خود حذف نکنید.

انتخاب زمان مناسب برای خرید: پیشنهاد می‌کنیم اگر عجله‌ای برای خرید ندارید، تا حد ممکن در زمان‌هایی که بازار هیجان کاذب نداشته و گوشی‌ها با قیمت مناسب و حتی شاید با تخفیف به فروش می‌رسند، برای خرید به فروشگاه‌ها مراجعه کنید.

پرچمدارهای سال گذشته همواره انتخاب خوبی هستند: تجربه نشان داده که با معرفی و عرضه پرچمدارهای جدید شرکت‌ها، مدل‌های نسل فعلی به شدت با افت قیمت روبرو می‌شوند، بنابراین اگر به دنبال خرید یک گوشی رده بالا و پرچمدار هستید، می‌توانید تا عرضه نسخه جدید آن صبر کرده و سپس با هزینه‌ای بسیار کمتر گوشی مورد نظر خود را خریداری کنید.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

 

حتماً قبل از خرید گوشی آن را در دست بگیرید: هر چقدر هم که از یک گوشی هوشمند تعریف و تمجید شنیده باشید، ممکن است با در دست گرفتن آن برای اولین بار، از آن خوشتان نیاید و برعکس. بنابراین هیچگاه بدون لمس کردن گوشی و در صورت امکان کار کردن با آن، اقدام به خرید نکنید.

رجیستر بودن گوشی: حتماً قبل از خرید گوشی از قانونی بودن آن (رجیستر بودن گوشی) و سازگاری با اپراتوری که سیم کارت خود را از آن خریداری کرده‌اید، اطمینان حاصل کنید.

تعویض پلتفرم گوشی: اگر قصد تعویض پلتفرم فعلی خود و مهاجرت از آی او اس به اندروید و یا بالعکس را دارید، حتماً توجه داشته باشید که خریدهای شما در فروشگاه اپ‌های آن پلتفرم دیگر قابل استفاده نخواهند بود.

خرید قاب گوشی و کاور ضد خش: قرار دادن گوشی در قاب و استفاده از ضد خش باعث افزایش طول عمر آن شده و البته با نگهداری خوب از گوشی خود می‌توانید در آینده آن را راحت‌تر به فروش رسانده و یا معاوضه نمایید.

آیا قصد خرید یک گوشی اندرویدی را دارید؟

یکی از بزرگ‌ترین مزایای گوشی‌های اندرویدی این است که سیستم عامل آن‌ها توسط گوگل تولید شده و با سرویس‌های این شرکت سازگاری کاملی دارد. سرویس نقشه و دستیار صوتی پیش فرض اندروید از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و می‌تواند برای افرادی که با گوگل انس گرفته‌اند، بسیار مفید و کاربردی باشد.

نسخه‌های جدید سیستم عامل اندروید معمولاً همه ساله در ماه‌های مه یا ژوئن (اواخر بهار) معرفی می‌شود و به‌روزرسانی نسخه‌های جدید قبل از همه برای گوشی‌هایی که از اندروید خام استفاده می‌کنند، در دسترس قرار می‌گیرد. شرکت‌های تولید کننده گوشی معمولاً برای متمایز کردن محصول خود و افزودن برخی قابلیت‌ها به آن، سیستم عامل اندروید را ویرایش کرده و در قالب یک رابط کاربری اختصاصی بر روی گوشی نصب می‌کنند، لذا در هنگام معرفی نسخه‌های جدید اندروید معمولاً مدت زمانی چند ماهه طول می‌کشد تا این شرکت‌ها به‌روزرسانی سیستم عامل را برای گوشی خود آماده کنند. بنابراین اگر می‌خواهید همواره به‌روز بوده و از نسخه‌های جدیدتر اندروید استفاده کنید، شاید بهتر باشد به سراغ محصولاتی که از نسخه خام اندروید استفاده می‌کنند، بروید.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی
کدام نسخه اندروید برای من مناسب‌تر است؟
  • اندروید ۸٫۰ اوریو و بالاتر: این نسخه از سیستم عامل اندروید که در حال حاضر آخرین نسخه به شمار می‌آید، از قابلیت‌های به‌روزتری مانند پرکردن خودکار فرم‌ها در مرورگر کروم و مشاهده ویدیوها در یک کادر کوچک در کنار انجام دادن سایر کارها، برخوردار می‌باشد.
  • اندروید ۷٫۰ نوقا: نسخه سال گذشته اندروید هنوز هم با قدرت به کار خود ادامه می‌دهد و بسیاری از گوشی‌های رده بالا و میان رده همچنان از آن استفاده می‌کنند. در واقع تا اینجا هیچ چیز خاصی را از دست نداده‌اید اما اگر به سراغ نسخه‌های پایین‌تر از ۷٫۰ بروید باید انتظار از دست دادن برخی قابلیت‌ها را داشته باشید.

آیا قصد خرید یک گوشی آیفون دارید؟

به‌روزرسانی‌های سیستم عامل آی او اس برخلاف اندروید، به صورت همزمان و معمولاً برای تمامی آیفون‌هایی که خیلی قدیمی نیستند، عرضه می‌شود. سری گوشی‌های آیفون از ابتدای عرضه خود با تغییرات اساسی چندانی روبرو نبوده‌اند و با دیگر محصولات اپل مانند رایانه‌های مبتنی بر مک او اس، سازگاری بسیار خوبی دارند.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

 

اپل معمولاً نسخه‌های جدید سیستم عامل آی او اس را در ماه ژوئن (خرداد یا تیر) معرفی می‌کند و عرضه نهایی آن‌ها نیز در ماه سپتامبر اتفاق می‌افتد (اواخر تابستان).

گوشی‌های آیفون قدیمی‌تر معمولاً بسیار ارزان‌تر هستند، اما ممکن است برخی قابلیت‌های پیشرفته سیستم عامل آی او اس در آن‌ها قابل استفاده نباشد.

صفحه نمایش بزرگ یا کوچک، مسئله این است!

اولین ویژگی یک گوشی هوشمند که در همان نگه اول می‌توان متوجه‌اش شد، اندازه صفحه نمایش است. در چند سال گذشته نمایشگر گوشی‌ها مدام بزرگ و بزرگ‌تر شده و در حال حاضر تعداد گوشی‌های رده بالای کوچک (زیر ۴٫۵ اینچ) بسیار انگشت شمار است و در واقع باید بهترین و به‌روزترین انتخابی که دارید، آیفون اس ای اپل است. البته اگر به سراغ مدل‌های قدیمی‌تر بروید می‌توانید گوشی‌های کوچکی مانند اکسپریا کامپکت سونی را نیز انتخاب کنید. به هر حال اگر این گوشی‌ها نتوانند رضایت شما را جلب کنند، چاره‌ای ندارید جز اینکه با مد روز هماهنگ شده و به استفاده از گوشی‌های ۴٫۷ تا ۶ اینچی عادت کنید.

در انتخاب گوشی‌هایی با نمایشگر بزرگ‌تر از ۴٫۷ اینچ به این نکته‌ها دقت کنید:

  • به دنبال گوشی‌هایی با حداقل رزولوشن ۱۰۸۰p باشید.
  • گوشی‌هایی که وضوح تصویری ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل دارند به مراتب جلوه بصری بهتری دارند، به خصوص در نمایشگرهای ۵٫۵ اینچ یا بزرگ‌تر.
  • اگر قصد استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی مانند گیر وی آر یا پلی استیشن وی آر را دارید، هر چقدر رزولوشن نمایشگر گوشی بیشتر باشد، تجربه بهتری خواهید داشت.

کیفیت دوربین

اگر در زمینه دوربین اطلاعات کافی نداشته باشید، تنها با اکتفا به اعداد و ارقام نمی‌توانید انتخاب خوبی داشته باشید. اما به هر حال توجه به نکات زیر می‌تواند شما را در انتخاب گزینه مناسب یاری کند:

بالا بودن شمار مگاپیکسل‌ها لزوماً به معنای کیفیت بالای عکس نیست. به عنوان مثال یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی می‌تواند تصاویر به مراتب بهتری را نسبت به یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی ثبت کند. در واقع عوامل متعدد دیگری در کیفیت نهایی عکس‌ها تأثیر گذار هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به میزان نورگیری و الگوریتم نرم‌افزاری مورد استفاده، اشاره کرد.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

 

با تمام این احوال، در حال حاضر شمار پیکسل‌های دوربین پشتی اکثر گوشی‌های رده بالا، بیشتر از ۸ مگاپیکسل بوده و دوربین‌های ۸ مگاپیکسلی اغلب در محصولات میان رده مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر در یک گوشی هوشمند، دو لنز در پشت آن مشاهده کردید، بدانید که لنز دوم برای تشخیص عمق و اعمال برخی افکت‌های خاص مانند افکت بوکه بر روی تصاویر است. البته در برخی موارد هم این لنز دوم برای بزرگنمایی بیشتر و گسترش زاویه دوربین به کار می‌رود.

تثبیت نوری تصویر یا OIS یکی از ویژگی‌های مهم و کاربردی دوربین است که باعث می‌شود تأثیر لرزش دست در عکس‌ها به حداقل رسیده و تصویر واضح‌تری ثبت نمایید. این مورد به ویژه در هنگام عکاسی در محیط‌های کم نور و فضاهای بسته بیشتر به چشم می‌آید. البته توجه داشته باشید که فناوری OIS برای عکاسی از سوژه‌های ثابت کاربرد داشته و نمی‌تواند جلوی محو شدن لبه‌ها در سوژه‌های متحرک را بگیرد.

در کنار همه این موارد، دوربین بیشتر گوشی‌ها به قابلیت‌ها ویژه‌ای مانند HDR، تایمر دوربین، حالت زیباسازی تصویر و چندین و چند فیلتر و افکت مختلف، نیز مجهز می‌شود که می‌توانند برای دوست‌داران هنر عکاسی جالب باشند.

طول عمر باتری و عملکرد کلی گوشی

بیشتر گوشی‌های رده بالا و میان رده، توانایی نگهداری یک روز کامل شارژ را داشته و با استفاده عادی از گوشی، در طول روز نیازی به شارژر نخواهید داشت. با این حال برخی شرکت‌ها از فناوری‌های بهتری در محصولات خود استفاده می‌کنند که می‌تواند طول عمر باتری را حتی تا دو روز کامل نیز افزایش دهد. در مجموع اگر به طول عمر باتری اهمیت زیادی می‌دهید، می‌توانید برخی مدل‌های میان رده را هم که از همان چیپ‌های گوشی‌های رده بالا استفاده می‌کنند، انتخاب کرده و در هزینه خود نیز صرفه‌جویی کنید.

 

برخی نکات عمومی

در بیشتر گوشی‌های امروزی با یکبار شارژ نمی‌توانید بیش‌تر از یک روز از گوشی خود استفاده کنید، بنابراین بهتر است مصرف انرژی خود را مدیریت کرده و یا در صورت نیاز از یک پاوربانک برای شارژ کردن گوشی در محل کار و بیرون از خانه، استفاده کنید.

باتری‌های با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت یا بالاتر معمولاً طول عمر بالاتری دارند.

استفاده از سرویس نقشه و همچنین گوش کردن آنلاین آهنگ می‌تواند مصرف شارژ باتری را به شدت افزایش دهد، بنابراین در زمان استفاده از این موارد بهتر است روشنایی صفحه نمایش گوشی را در حداقل میزان خود قرار دهید.

به یاد داشته باشید که لزوماً یک پردازنده هشت هسته‌ای بهتر از یک پردازنده چهار هسته‌ای نیست و سرعت، فرکانس و نوع هسته‌ها هم تأثیر زیادی در کارایی آن دارند.

در مورد چیپ‌های پردازشی ساخت کوالکام، آن‌هایی که شماره بالاتری دارند، جدیدتر هستند. بنابراین اسنپدراگون ۸۴۵ جدیدتر (و البته سریع‌تر) از تراشه‌هایی مانند اسنپدراگون ۶۳۰ و اسنپدراگون ۴۲۵ است.

بررسی برخی قابلیت‌های اضافی

آیا سیار قابلیت‌های اضافه‌ای که این روزها در برخی گوشی‌های هوشمند مشاهده می‌کنیم، برایتان ضروری هستند؟

اسکنر اثر انگشت: این سنسور که معمولاً در پشت بدنه گوشی، در زیر دکمه پاور و یا در زیر دکمه هوم قرار می‌گیرد، برای باز کردن ساده‌تر قفل گوشی و همچنین تأمین امنیت پرداخت‌های موبایلی کاربرد دارد. البته در سال ۲۰۱۸ اولین مدل‌های گوشی که از سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده می‌کردند، هم وارد بازار شده‌اند.

کارت حافظه: پشتیبانی از کارت حافظه میکرو اس دی برای ارتقای فضای ذخیره سازی.

ضد آب بودن: مقاومت در برابر نفوذ آب که بهترین حالت آن کسب تأییدیه IP67 یا بالاتر است.

شارژ بی‌سیم: پشتیبانی از شارژ بی‌سیم که در گوشی‌هایی مانند مدل‌های جدید سری گلکسی و نوت سامسونگ و همچنین آیفون ۷ به بالا، وجود دارد.

نوع بلندگوها: بلندگوهای استریو و یا کیفیت صوتی بهبود یافته از طریق هدفون.

نوع اتصال یا پورت گوشی: اتصال USB نوع C که جدیدترین استاندارد در دنیای گوشی‌های اندرویدی محسوب می‌شود.

جک ۳٫۵ میلی متری صوتی: جک ۳٫۵ میلی متری هدفون که با وجود محبوبیت بالا، در برخی گوشی‌های امروزی کنار گذاشته شده است.

باتری قابل تعویض: با بهبود فناوری ساخت باتری، این ویژگی هم تقریباً در حال انقراض است و امروزه کمتر گوشی هوشمندی را می‌توانید بیابید که باتری آن قابل تعویض باشد.

 

راهنمای خرید گوشی
راهنمای خرید گوشی

در مورد گوشی‌های مقرون به صرفه چه؟

وقتی پایین بودن قیمت گوشی هدف اول و آخر شما در هنگام خرید باشد، ممکن است مجبور باشید از برخی قابلیت‌ها و ویژگی‌ها چشم پوشی کنید. اما با این حال امروزه گوشی‌های ارزان قیمت بسیار خوبی در بازار یافت می‌شوند که در عین قیمت بسیار مقرون به صرفه‌ای که دارند، می‌توانند بیشتر نیازهای شما را نیز برآورده کنند. در حال حاضر گوشی‌هایی مانند موتورولا موتو جی ۵ پلاس می‌توانند از مناسب‌ترین انتخاب‌ها باشند، هر چند که انتظار می‌رود در ادامه سال ۲۰۱۸ محصولات بهتری در این رده معرفی شوند.

سایر سؤالاتی که پیش از خرید باید از خودتان بپرسید:

  • آیا گوشی مورد نظر من از پورت USB نوع C استفاده می‌کند؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا مبدل USB نوع C به USB معمولی درون بسته بندی گوشی وجود دارد یا باید آن را به صورت جدا خریداری کنم؟
  • آیا گوشی مورد نظر من دارای جک ۳٫۵ میلی متری هدفون است یا باید یک مبدل برای استفاده از هدفون‌هایی با این نوع سوکت، خریداری کنم؟
  • در صورت بروز مشکل برای گوشی و آسیب دیدن بخش‌های مختلف آن، میزان تعمیرپذیری و روند آن چگونه است؟
  • آیا گوشی مورد نظر من از گارانتی کامل برخوردار است یا باید هزینه جداگانه‌ای برای گارانتی آن بپردازم؟

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید