مقایسه وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس ؛ کدام گوشی برای خرید مناسب‌تر است؟

0
550

اغراق نیست اگر بگوییم گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ بهترین گوشی اندرویدی عرضه شده تا به امروز است. این گوشی که چند ماهی از عرضه آن می گذرد، با وجود تغییرات جزئی نسبت به گلکسی اس ۸ همچنان به عنوان یکی از خوش ساخت ترین و مدرن ترین گوشی های اندرویدی بازار شناخته می شود و مورد استقبال خوبی نیز از سوی کاربران مواجه شده است. پرچمدار جدید سامسونگ تقریباً در تمامی زمینه ها در صدر قرار دارد: سخت افزار بسیار قدرتمند، طراحی زیبا و چشم نواز، دوربین قدرتمند و البته قیمت گران. خیلی هم گران!

همین مورد آخر کافی است تا وان پلاس ۶ از آن استفاده کرده و در بازار گوشی های اندرویدی عرض اندام کند. کمپانی چینی وان پلاس همواره به ساخت گوشی هایی رده بالا با ویژگی های محصولات پرچمدار و البته قیمتی بسیار پایین تر معروف بوده است و در آخرین پرچمدار خود نیز این اصل را حفظ کرده است. وان پلاس ۶ با وجود اینکه حدود ۳۰۰ دلار از گلکسی اس ۹ پلاس ارزان تر است (!) اما از لحاظ ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری کاملاً توان رقابت با این محصول قدرتمند را دارد.

مقایسه وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس

بنابراین سؤالی که در این بین ممکن است برای هر خریداری پیش بیاید این است که آیا با وجود این اختلاف قیمت زیاد باید همچنان به سراغ گلکسی اس ۹ پلاس برویم و یا خرید وان پلاس ۶ انتخاب معقولانه تری است؟ برای یافتن پاسخ این سؤال در مطلب پیش رو قصد داریم تا به مقایسه این دو گوشی پرچمدار پرداخته و آن ها را از جنبه های مختلف در مقابل یکدیگر قرار داده و بررسی نماییم. پس اگر به فکر خرید یک گوشی رده بالا هستید و می خواهید با یک انتخاب آگاهانه، بهترین استفاده را از هزینه ای که می کنید داشته باشید.

با مقایسه وان پلاس ۶ و گلکسی اس ۹ پلاس همراه دنیای دیجیتال نوبیس باشید.

 

گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ چه شباهت هایی با هم دارند؟

اول از همه بهتر است نگاهی به وجوه تشابه این دو گوشی پرچمدار داشته باشیم. سبک طراحی گوشی های هوشمند در چند سال گذشته تغییر زیادی کرده است. صفحه نمایش این محصولات بلندتر از قبل شده و اکثریت دستگاه ها از یک قاب فلزی محصور شده در بین دو پانل شیشه ای تشکیل شده اند. این ماجرا در مورد گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ هم کاملاً صادق است. این دو گوشی نه تنها ساختار طراحی مشابهی دارند، بلکه از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به هم هستند: بدنه براق هر دو محصول نظر بیننده را به خود جلب کرده و اسکنر اثر انگشت آن ها نیز در یک موقعیت و شکل یکسانی طراحی شده است. در هر دو گوشی نوع چینش عمودی برای لنزهای دوربین انتخاب شده و سنسور تشخیص اثر انگشت هم در زیر آن قرار گرفته است. هر چند که در وان پلاس ۶ به واسطه فاصله ای که بین لنزهای دوربین و اسکنر اثر انگشت وجود دارد، استفاده از این سنسور بسیار راحت تر بوده و مشکلات کمتری در لک افتادن تصادفی بر روی لنز دوربین خواهد داشت.

مقایسه وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس

دو گوشی گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ از لحاظ شکل، اندازه و وزن نیز تقریباً یکسان هستند و حاشیه های تقریباً یکسانی دور تا دور صفحه نمایش هم اندازه آن ها را فرا گرفته است. صفحه نمایش ۶٫۳ اینچی وان پلاس ۶ که از نسبت تصویری ۱۹:۹ استفاده می کند کمی بزرگ تر و بلندتر از نمایشگر ۶٫۳ اینچی گلکسی اس ۹ پلاس است که این نمایشگر هم از نسبت تصویری نامتعارف ۱۸٫۵:۹ برخوردار می باشد. در مجموع با نگاه کردن به پانل جلویی دو گوشی تفاوت زیادی بین آن ها احساس نخواهید کرد. انحنای بدنه هر دو گوشی باعث شده تا کمی لغزنده به نظر برسند اما این مورد را باید به عنوان تأثیر جانبی طراحی زیبای آن ها قلمداد کنیم. در هر دو محصول شاهد چینش استاندارد دکمه ها در کناره بدنه هستیم و تمامی پورت ها از جمله جک ۳٫۵ میلی متری هدفون در پایین بدنه تعبیه شده اند.

مقایسه وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس

حال نوبت به قطعات سخت افزاری داخلی دو گوشی می رسد. هم گلکسی اس ۹ پلاس و هم وان پلاس ۶ از جدیدترین چیپ پردازشی ساخت کوالکام به نام اسنپدراگون ۸۴۵ استفاده می کنند که قدرتمندترین پردزانده این روزهای بازار گوشی های هوشمند محسوب می شود. البته برخی مدل های گلکسی اس ۹ پلاس به جای این چیپ به تراشه اختصاصی خود سامسونگ به نام اگزینوس ۹۸۱۰ مجهز شده اند. در کنار پردازنده قدرتمند اسنپدراگون ۸۴۵ شاهد به کارگیری ۶ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی در هر دو گوشی هستیم. البته هر دو دارای مدل هایی با ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی هم هستند و وان پلاس ۶ در پیشرفته ترین مدل خود، ۸ گیگابایت حافظه رم را در دسترس کاربر قرار می دهد. وان پلاس ۶ نسبت به گلکسی اس ۹ پلاس از باتری کوچک تری استفاده می کند و ظرفیت باتری این گوشی ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعت است. این در حالی است که گلکسی اس ۹ پلاس از یک باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد. البته با وجود ظرفیت کمتر باتری، وان پلاس همواره نشان داده که در مدیریت مصرف انرژی عملکرد خوبی دارد و از همین رو به نظر نمی رسد مشکلی از این بابت وجود داشته باشد.

گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ چه تفاوت هایی با هم دارند؟

تا اینجا ممکن است این سؤال مهم برایتان پیش آمده باشد که وقتی ساختار طراحی و سخت افزار اصلی دو گوشی با یکدیگر یکسان است، سامسونگ چه توجیهی برای قیمت بالای گلکسی اس ۹ پلاس دارد؟ در پاسخ باید به برخی جزئیات دو گوشی توجه کنیم. در زمینه سخت افزاری، سامسونگ موفق شده تأییدیه IP68 را در زمینه مقاوت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار برای گوشی پرچمدار خود کسب کند در حالی که وان پلاس در هنگام معرفی پرچمدار خود هیچ اشاره ای به این قابلیت نکرده و به احتمال زیاد فاقد آن خواهد بود. به علاوه، گلکسی اس ۹ پلاس در کاور شیشه ای پشتی خود حالت شارژ وایرلس دوگانه را تعبیه کرده که مطمئناً برای کسانی که به دنبال این فناوری هستند، بسیار جذاب خواهد بود. بلندگوی دوگانه و همچنین فناوری شارژ سریع با شارژر سیمی از جمله دیگر ویژگی های گلکسی اس ۹ پلاس به شمار می رود. با اینکه شارژ سریع گلکسی اس ۹ پلاس در مقایسه با فناوری Dash Charge وان پلاس تاحدودی کندتر است اما امکان استفاده از انواع شارژرهای متداول بازار و همچنین شارژرهای USB-C در این گوشی از مزایای آن محسوب می شود.

مقایسه وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس

اما به جرأت می توان گفت مهمترین وجه تمایز دو گوشی گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ که در همان نگاه اول هم می توان متوجه آن شد، بریدگی بالای نمایشگر در وان پلاس ۶ است که تقلیدی از آیفون ایکس اپل است. با اینکه این بریدگی نمایشگر در وان پلاس ۶ اصلاً آزار دهنده نیست و باعث شده تا فضای بیشتری را برای کار کردن با صفحه نمایش گوشی در اختیار داشته باشید، اما به هر حال نبود آن در گلکسی اس ۹ پلاس حالتی استانداردتر به نمایشگر بخشیده و ممکن است برخی کاربران از آن استقبال کنند. اما وقتی بحث کیفیت صفحه نمایش در میان باشد، مطمئناً محصولات سامسونگ حرف اول را در بین گوشی های اندرویدی می زنند و هیچ گوشی دیگری توان رقابت با آن ها را نخواهد داشت. درخشندگی و کیفیت تصاویر در گلکسی اس ۹ پلاس نیز به مراتب بهتر از نسل های گذشته این سری شده و با اینکه نمایشگر اولد وان پلاس ۶ هم کیفیت بسیار بالایی دارد، اما در برابر پرچمدار سامسونگ چیزی برای ارائه کردن ندارد.

یکی از معدود مزیت های وان پلاس ۶ نسبت به گلکسی اس ۹ پلاس در پانل جلویی بدنه، مسطح بودن نمایشگر آن است. با اینکه انحنای کناره های صفحه نمایش در گلکسی اس ۹ پلاس یکی از منحصر به فردترین ویژگی های آن به شمار می رود، اما از آنجا که این انحنا باعث می شود کار کردن با آن به خصوص با یک دست کمی مشکل تر شود، برخی کاربران تمایلی به آن نشان نمی دهند و مایل هستند صفحه نمایش گوشی به صورت مسطح طراحی شود. همان طور که در بحث مربوط به بریدگی بالای نمایشگر وان پلاس ۶ نمی توان با قاطعیت در مورد خوب یا بد بودن آن اظهار نظر کرد و باید کاربر سلیقه شخصی خود را ملاک قرار دهد، در مورد انحنای کناره های گلکسی اس ۹ پلاس هم دقیقاً همین وضعیت وجود دارد.

یکی از مهمترین عواملی که دو گوشی گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ از هم متمایز کرده و تجربه های مختلفی را در استفاده از آن ها برای کاربر به ارمغان می آورد، رابط کاربری و بخش نرم افزاری آن ها است. وان پلاس به واسطه استفاده از نسخه تمیز و بدون اضافات اندروید، یک رابط کاربری سریع و کارآمد را ارائه می دهد و در این گوشی تنها برخی بهبودها در نسخه خام سیستم عامل اندروید صورت گرفته است. اما در طرف مقابل، سامسونگ تلاش کرده تا تجربه منحصر به فردی را به کاربر ارائه کرده و رابط کاربری خود را از دیگر گوشی های اندرویدی موجود در بازار متمایز کند. همین طرز فکر سازندگان باعث شده تا به محض در آوردن گوشی از جعبه و روشن کردن آن با سیل عظیمی از اپلیکیشن ها و قابلیت های اختصاصی روبرو شوید که شاید بسیاری از آن ها را حتی برای یک بار هم استفاده نکنید. در مجموع، وان پلاس ۶ به صورت پیش فرض سعی کرده تا یک سیستم نرم افزاری سریع را در اختیار کاربر قرار داده و به مرور زمان هم این سرعت بالا را حفظ کند. چیزی که پرچمدارهای سامسونگ به هیچ وجه آن را تضمین نمی کنند.

یکی از بخش هایی در حال حاضر نمی توان قضاوت درستی در مورد آن داشت و دو گوشی را با هم مقایسه کرد، دوربین است. زیرا وان پلاس ۶ هنوز وارد بازار نشده و تست های عملی بر روی دوربین آن انجام نگرفته است. وان پلاس در مراسم معرفی پرچمدار جدید خود، تمرکز ویژه ای بر روی دوربین این گوشی داشت و به بهبودهای مختلفی که در آن صورت گرفته اشاره کرد. دوربین دوگانه وان پلاس ۶ به یک لنز اصلی ۱۶ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگام f/1.7 و قابلیت تثبیت نوری تصویر یا OIS مجهز شده و در کنار آن از یک لنز ۲۰ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق در حالت پرتره و اعمال افکت هایی مانند بوکه، استفاده می کند. اما مهمترین سؤالی که در این بین وجود دارد این است که آیا وان پلاس ۶ در زمینه دوربین خواهد توانست بهبودهای زیادی نسبت به وان پلاس ۵ تی ارائه دهد؟ از آنجا که دوربین وان پلاس ۵ تی در برابر گلکسی اس ۹ پلاس اصلاً حرفی برای گفتن ندارد، اگر این اتفاق برای وان پلاس ۶ رخ ندهد، این گوشی هم مغلوب پرچمدار سامسونگ خواهد شد. اما در طرف مقابل با توجه به اینکه چند ماه از عرضه گلکسی اس ۹ پلاس گذشته و تست های عملی زیادی بر روی دوربین آن انجام شده، به جرأت می توان گفت این گوشی در تمام شرایط نوری قادر به ثبت تصاویری بسیار باکیفیت است و یکی از بهترین دوربین های گوشی های هوشمند را ارائه کرده است.

کدام گوشی برای خرید مناسبت تر است؟

اینکه کدامیک از گوشی های وان پلاس ۶ و گلکسی اس ۹ پلاس برای خرید مناسب تر است، وابستگی زیادی به قیمت آن ها دارد. بنابراین باید اشاره کنیم که وان پلاس ۶ با قیمت پایه ۵۲۹ دلار در دسترس خریداران قرار گرفته که نسبت به قیمت پایه ۸۳۹ دلاری گلکسی اس ۹ پلاس بسیار ارزان تر است. حتی پیشرفته ترین مدل وان پلاس ۶ با ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی هم با قیمت ۶۲۹ دلاری خود، ۲۱۰ دلار ارزان تر از مدل پایه گلکسی اس ۹ پلاس است!

اما ممکن است شما جزو کاربرانی باشید که قیمت گوشی اهمیت زیادی برایتان ندارد، در این صورت باید به دیگر مشخصات این دو محصول توجه کنید. بخش اعظمی از تجربه کاربری دو گوشی وان پلاس ۶ و گلکسی اس ۹ پلاس با هم مشترک بوده و چه از لحاظ سخت افزاری و چه قابلیت های نرم افزاری موارد تشابه زیادی خواهید یافت. ابعاد هر دو گوشی تقریباً یکسان است و اندازه صفحه نمایش آن ها نیز اختلاف چندانی با هم ندارد. اما به هر حال اگر قصد دارید هزینه بیشتری برای خرید گوشی صرف کنید، گلکسی اس ۹ پلاس می تواند صفحه نمایش باکیفیت تر و جذاب تری را در اختیارتان قرار دهد، عکس های بهتری ثبت کند و امکان استفاده از قابلیت های سخت افزاری متعددی مانند شارژ بی سیم را نیز مهیا کند. البته در طرف مقابل، سیستم عامل وان پلاس ۶ به نسخه خام اندروید نزدیک تر بوده و برای کاربرانی که به دنبال این ویژگی هستند، مناسب تر خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید